Halve finales Nationale Jeugdmeerkampen

12 maart 2023 – Hilversum was vandaag de locatie van de halve finales van de Nationale Jeugdmeerkampen. Er werd gespeeld om een plaats in de finale, dus de beste 12 spelers per leeftijdscategorie. Jasmijn en Zoë hadden zich eerder al voor de finale geplaatst, en nu mochten Esmée en Myrthe (meisjes O11) en Pavlo (jongens O15) dat ook proberen.

De wedstrijden bij de meisjes verliepen wat rommelig, door één meisjes wat pas veel later kwam en één meisje wat helemaal niet kwam opdagen. Uiteindelijk wist Myrthe heel knap vier van de vijf wedstrijden te winnen en werd daarmee eerste van de groep. Esmée hield het bij één winstpartij en werd daarmee vijfde, maar beide prestaties waren ruim voldoende voor plaatsing voor de finale. Daarmee heeft HTC maar liefst vier meisjes in de leeftijdscategorie Onder-11 in de finale, uniek in de HTC-historie! Meiden, veel succes in Panningen eind mei!

Pavlo had vorig seizoen al van de finale mogen proeven in de O13 categorie, maar nu mocht hij het proberen in de O15 categorie. Dat betekent oudere en sterkere tegenstanders, wat net te lastig bleek. De halve finale is echter al een mooie prestatie, volgend seizoen weer een kans.