Pavlo Nederlands kampioen B-O15!!

In Baarn werd afgelopen zaterdag het NK jeugd voor B-licenties gespeeld. Een jaar geleden had HTC nog geen deelnemers op dit toernooi, maar met al het harde trainen is het niveau inmiddels zover gestegen dat er vier HTC-deelnemers waren: Pavlo bij de Jongens Onder-15 categorie, en Esmée, Jasmijn en Myrthe bij de Meisjes Onder-11 categorie.

Jasmijn en Esmée speelden af en toe prima tafeltennis, maar waren nog net iets te wisselvallig. Beiden wisten wel één wedstrijd te winnen, Jasmijn zelfs met 3-0 van het meisje wat uiteindelijk kampioen werd! Myrthe moest hard werken in al haar poulewedstrijden, maar wist ze wel allemaal te winnen. Dat betekende een mooie eerste plaats in de poule en door naar de halve finale! De tegenstandster daar was nog iets te sterk, maar de derde plek op het NJK is een heel mooi resultaat!

Dan Pavlo in de jongens Onder-15 categorie. Geplaatst als negende van de twaalf deelnemers behoorde hij niet tot de favorieten, maar Pavlo heeft hard getraind het afgelopen jaar en is erg vooruitgegaan. Dan betekenen die plaatsingen en ratings ook niet zoveel meer. De start was uitstekend, met een 3-0 overwinning. De twee volgende nederlagen met 3-0 zetten Pavlo weer even met beide benen op de grond, maar het slotstuk met 3-1 en 3-0 winst was uitstekend. Meestal zijn twee nederlagen net te veel om nog tweede te kunnen worden, maar in dit geval vielen de andere uitslagen precies goed voor Pavlo. Een tweede plaats en ook door naar de halve finale! Een supergemotiveerde Pavlo had zijn beste spel nog bewaard, liet geen kans liggen om aan te vallen in de halve finale (3-0) en de finale (3-1) en haalde zo (toch wel verrassend) de titel binnen. Gefeliciteerd!

Door dit resultaat mogen Myrthe en Pavlo ook op zondag meedoen met de A-licentie spelers. Zoë is daar al direct voor geplaatst.