Zoë Nederlands kampioen A O11!!

Na het voor HTC succesvolle NJK voor B-licenties gisteren was het vandaag de beurt aan de A-licenties, ook in Baarn.

Door hun prestaties een dag eerder mochten Myrthe (meisjes O11) en Pavlo (jongens O15) ook meedoen. Er werd wel hier en daar een game gewonnen, maar geen hele wedstrijd. Het niveau bij de A-spelers is nog hoger, maar het gat wordt al duidelijk kleiner.

Zoë heeft eerder dit jaar al een A-licentie gehaald bij de meisjes O-11, en was in dit deelnemersveld als tweede geplaatst. De meeste andere spelers zijn inmiddels wel bekend, zoals de eerste tegenstandster. Dat leverde een soepele 3-0 overwinning op. De andere tegenstandster was nieuw, en dat is altijd even wennen. Een 3-1 nederlaag betekende een tweede plek in de poule, maar nog steeds gewoon een plek in de halve finale. Alles dus nog mogelijk, maar wel gelijk een wedstrijd tegen de nummer 1 van de ranglijst. Tot nu toe had Zoë nog niet van haar gewonnen, maar in een ijzersterke wedstrijd werd  met 11-5, 11-7 en 11-5 de finale gehaald.
De finale werd dus een herhaling van de poulewedstrijd. Ondanks het lange wachten tot de finale gespeeld mocht worden was Zoë nog heel scherp. Een duidelijke 11-6 in de eerste game, een tweede game met kansen maar net met 10-12 verloren. In de derde en vierde game kon Zoë telkens een paar punten voorsprong opbouwen en vasthouden. Met 12-10 en 11-9 werd de Nederlandse titel binnengehaald. Een unieke gebeurtenis ook voor HTC, nog nooit eerder werd een HTC-jeugdlid Nederlands kampioen bij de A-licenties. Gefeliciteerd Zoë!