Sterk spel HTC-meisjes in Panningen – Zoë pakt de dubbel

In het Limburgse Panningen werden dit weekend de finales van de Nationale Jeugdmeerkampen gespeeld. Bij dit toernooi worden er gedurende het seizoen voorrondes, een kwartfinale en een halve finale gespeeld, totdat er in het finaleweekend de twaalf beste spelers per leeftijdscategorie overblijven. Nu zijn er in Nederland helaas niet zo gek veel meisjes in de O11 categorie, maar daar hebben we bij HTC niet zo veel last van. Maar liefst vier van de twaalf deelnemers kwamen uit Hoofddorp!

De toernooivorm dit weekend was simpel: alle twaalf meiden spelen tegen elkaar. Zes wedstrijden op zaterdag, vijf op zondag. In een warm Panningen leverde dat twee lange tafeltennisdagen op, met tussendoor ook nog voldoende lol.

Dag 1:
Volgens de toernooiregels spelen deelnemers van dezelfde vereniging eerst tegen elkaar. Dat betekende op de zaterdag dus al zes onderlinge ontmoetingen, lekker makkelijk voor coaches Robert Jan en Rijko. Zoë begon het toernooi supergoed door al haar zes wedstrijden met 3-0 te winnen, waaronder dus de wedstrijden tegen de andere HTC-ers. Esmée, Jasmijn en Myrthe verdeelden de onderlinge wedstrijden netjes. In hun andere partijen boekte alleen Esmée nog één keer winstpartij. Verder werd er goed gespeeld en waren er zeker goede kansen op meer, maar de voorsprong kon niet altijd worden omgezet in winst. Het getoonde spel gaf in ieder geval goede hoop op wat mooie uitslagen op zondag. De zaterdag werd feestelijk afgesloten met lekkere pannenkoeken!

Dag 2:
Op zondag de resterende partijen. Myrthe en Jasmijn hadden een uitstekende start met enkele 3-0 overwinningen. Esmée begon helaas met twee keer verlies met 11-9 in de vijfde game. Jammer! In de overige partijen hield Myrthe haar winning streak heel knap vol, goed gedaan! Myrthe eindigde daarmee als gedeeld vierde, net buiten het podium. Jasmijn pakte nog een knappe winst mee tegen Sara, en eindigde op een mooie negende plaats. Zus Esmée bleef op zondag helaas zonder winst, al waren er zeker kansen. De elfde plaats voor Esmée.

Dan Zoë. Ongeslagen op dag 1, net zoals haar concurrente Mila. Beiden gingen rustig door met winnen totdat in de laatste partij de onderlinge wedstrijd moest gaan bepalen wie er het toernooi ging winnen. Mila had onderweg vier games gemorst en Zoë slechts één. Ook de laatste onderlinge ontmoeting op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen twee weken geleden was gewonnen door Zoë, die daarmee dus licht favoriet was in de wedstrijd van vandaag. De eerste game kwam Zoë niet goed in haar spel en werd met 11-7 verloren. De tweede en derde game gingen al een stuk beter, met 11-8 en 11-5 winst. Nog maar één game dus! De vierde game was superspannend. Een lichte voorsprong werd verspeeld, en de score ging ver boven de 10. Luid aangemoedigd door de andere HTC-ers werd de game met  15-13 gewonnen, en daarmee ook de wedstrijd en het hele toernooi. Na twee weken geleden al Nederlands kampioen O11 te zijn geworden nu dus “de dubbel” met het winnen van de Nationale Jeugdmeerkampen O11. Erg knap gedaan!